Rodzaj
Książki (19)
Autor
Anna Kmiołek-Gizara. (2)
Arkuszyński, Czesław (1)
Czerwińska, Dorota (2)
Czesław Arkuszyński. (1)
Dorota Czerwińska, Edyta Gulińska. (2)
Gulińska, Edyta (2)
Górska-Warsewicz, Hanna (1)
Hanna Górska-Warsewicz. (1)
Ignatowski, Witold (1)
Kmiołek-Gizara, Anna (2)
Kopeć, Krystyna (1)
Krystyna Kopeć, Witold Ignatowski. (1)
Mariola Milewska, Anna Prączko, Andrzej Stasiak. (7)
Milewska, Mariola (7)
Mucha-Szajek, Ewa (3)
Polskie Wydawnictwa Gospodarcze. (1)
Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne (4)
Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne. (2)
Prączko, Anna (7)
Siwiński, Wiesław (3)
Stasiak, Andrzej (6)
Stasiak, Andrzej (geograf). (1)
Słowiński, Mirosław (2)
Tauber, Roman Dawid (3)
Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne (5)
Wydawnictwo SGGW (1)
Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii (Poznań) (3)
pod red. Dawida Romana Taubera, Ewy Muchy-Szajek, Wiesława Siwińskiego ; [aut. podręcznika Roman Dawid Tauber et al.] ; Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu. (3)
pod red. Mirosława Słowińskiego. (1)
więcej
Język
polski (2)
Wydawca
First Business College, (1)
Ministerstwo Gospodarki : Polskie Zrzeszenie Hoteli, (1)
Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, (7)
WSHiG, (3)
Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, (5)
Wydawnictwo SGGW, (2)
więcej
Rok wydania
1994 (1)
2000 (1)
2001 (3)
2005 (2)
2008 (1)
2010 (3)
2014 (3)
2017 (5)
więcej
Wydanie
Wyd. 2 zm. (1)
Wyd. 2. (1)
Wydanie 2. zmienione. (2)
Tytuł
Gastronomia hotelowa : wybrane zagadnienia organizacyjne i podstawy obsługi (1)
Podstawy gastronomii (4)
Podstawy gastronomii : od żywności do turystyki kulinarnej (3)
Podstawy gastronomii i technologii żywności : podręcznik do nauki zawodu operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego, piekarz, cukiernik, wędliniarz, przetwórca ryb, technik technologii żywności, technik przetwórstwa mleczarskiego. Cz. 2 (1)
Podstawy gastronomii i technologii żywności : podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz. Cz. 1 (1)
Podstawy gastronomii, hotelarstwa, rekreacji, turystyki : praca zbiorowa (3)
Podstawy rachunkowości (1)
Podstawy żywienia człowieka (2)
Podstawy żywienia i gastronomii hotelowej (1)
Wybrane zagadnienia z technologii żywności pochodzenia zwierzęcego i podstaw gastronomii (1)
Wybrane zagadnienia z technologii żywności pochodzenia zwierzęcego i podstaw gastronomii. (1)
więcej
Seria
Kucharz Małej Gastronomii (3)
Zeszyty Naukowe Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu. Monografie, Skrypty, Podręczniki (1)
Zeszyty Naukowe Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu. Monografie, Skrypty, Podręczniki. (2)
Forma i typ
Książki (13)
Publikacje dydaktyczne (6)
Publikacje fachowe (2)
Publikacje naukowe (2)
Odbiorca
Szkoły policealne (1)
Szkoły wyższe (3)
Szkoły zawodowe (2)
Technikum (2)
Temat
Gastronomia (16)
Hotelarstwo (5)
Jaja (1)
Kucharstwo (1)
Mięso (1)
Mleko (1)
Odpoczynek (3)
Organizacja (1)
Przetwory mięsne (1)
Przetwory mleczne (1)
Surowce zwierzęce (1)
Technologia żywności (3)
Turystyka (1)
Turystyka i gastronomia. (1)
Turystyka kulinarna (2)
Turystyka kulturowa (2)
Wychowanie fizyczne (3)
Zdrowe odżywianie (3)
Żywienie człowieka (1)
Żywność (2)
Żywność pochodzenia zwierzęcego (1)
więcej
Gatunek
Podręcznik (7)
Podręczniki [Typ publikacji] (1)
Podręczniki akademickie (5)
Podręczniki dla szkół zawodowych (3)
Czas powstania
1901-2000 (1)
1989-2000 (1)
Dziedzina
Edukacja i pedagogika (4)
Gospodarka, ekonomia, finanse (2)
Rolnictwo i leśnictwo (2)
Województwo
dolnośląskie (6)
kujawsko-pomorskie (3)
lubelskie (6)
lubuskie (1)
mazowieckie (11)
opolskie (2)
podkarpackie (1)
podlaskie (3)
pomorskie (1)
warmińsko-mazurskie (2)
wielkopolskie (3)
zachodniopomorskie (5)
łódzkie (3)
śląskie (2)
świętokrzyskie (1)
więcej